Δεν επετεύχθη συμφωνία Αργεντινής και κερδοσκοπικών κεφαλαίων για την αποπληρωμή του χρέους

Δεν επετεύχθη συμφωνία, μεταξύ των εκπροσώπων της Αργεντινής και των δύο κερδοσκοπικών κεφαλαίων που την Παρασκευή, συναντήθηκαν ξεχωριστά, με τον Αμερικανό μεσολαβητή στη Νέα Υόρκη, για το θέμα της αποπληρωμής του χρέους της χώρας, η οποία κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών λόγω της υπόθεσης αυτής.
Η διορία που έχουν δώσει τα αμερικανικά δικαστήρια στην Αργεντινή, λήγει στις 30 Ιουλίου, όπου η χώρα πρέπει να καταβάλει το ποσό του 1,3 δισ. δολαρίων στα κερδοσκοπικά κεφάλαια που το 2005 και το 2010 αρνήθηκαν το «κούρεμα» του χρέους της Αργεντινής, σε αντίθεση με το 93% των πιστωτών της χώρας.

Η κάθε πλευρά  παρουσίασε τις θέσεις της, όχι όμως με την παρουσία της άλλης πλευράς. 
Δεν βρέθηκε καμία συμφωνία. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα γίνει διάλογος", δήλωσε ο Αμερικανός μεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ που διορίστηκε από το δικαστήριο για να βρει μια λύση στο αδιέξοδο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνια Κίρσνερ, "η χώρα επιθυμεί να συνεχίσει τον διάλογο για να βρεθεί μια λύση με δίκαιους και νόμιμους όρους για το 100% των πιστωτών. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι το ποσό που ζητείται να καταβληθεί είναι πολύ υψηλό, τα αμερικανικά δικαστήρια θα πρέπει να αναστείλουν την εφαρμογή των αποφάσεών τους".
Το αίτημα της Αργεντινής είναι η αναστολή της απόφασης της αμερικανικής δικαιοσύνης ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τους υπόλοιπους πιστωτές της που το 2005 και το 2010 δέχτηκαν το κούρεμα του χρέους. 
Σύμφωνα με τον Αμερικανό δικαστή Τόμας Γκρίζα, η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει τις καταβολές προς τους άλλους πιστωτές της εάν προηγουμένως δεν αποπληρώσει τα χρέη της προς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια NML Capital και Aurelius Management.
Newsroom enet με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.