Επιμένουν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος

Για 40η συνεχόμενη μέρα και έκτη Κυριακή, οι "Αγανακτισμένοι" βρέθηκαν χθες και...
διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος.

Παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποίησαν την έκτη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση. Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές, με συνθήματα, αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις για τη στάση που κράτησαν στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Νωρίς το απόγευμα το κλίμα φορτίσθηκε όταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, εντελώς απρόκλητα, επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους μπροστά από τα κιγκλιδώματα που φράσσουν το πλάτωμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Ευτυχώς η ένταση κράτησε ελάχιστα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να υποχωρούν εκ νέου πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Επίσης πορεία διαμαρτυρίας έξω από τι υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν το απόγευμα διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση απόπλου που εξέδωσε το υπουργείο για όλα τα υπό ελληνική ή ξένη σημαία πλοία του "Στόλου της Ελευθερίας" με προορισμό τη Γάζα. Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και οι Αμερικανοί ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος του πλοίου 'Audacity of Hope" του στολίσκου 'Ένα Καράβι για τη Γάζα".

Αργά το βράδυ σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων, μπροστά από τη Βουλή, με τους άντρες των ΜΑΤ να πραγματοποιούν ρίψη χημικών προς τους “Αγανακτισμένους”, στη Λεωφόρο Αμαλίας. Στόχος των αστυνομικών ήταν να απομακρύνουν από το σημείο τους πολίτες. Μέχρι και αργά, ο κόσμος έδωσε το παρών στην πλατεία Συντάγματος.
πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.