Μια βράδια με τους ΕΠΑΜίτες στη Ραφήνα


Όταν την Τετάρτη 18/7/12 στις 9:00 μ.μ. και  μετά από πρόσκληση αναγνώστη φτάσαμε  στο βιβλιοπωλείο «το Λυχνάρι».
Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε.

Στην πίσω πλευρά του βιβλιοπωλείου ο Μιχάλης και η Μαριλένα οι δημιουργοί μιας παιδικής χαράς  που εξυπηρετεί  τις επαγγελματικές τους ανάγκες,  αφού εκτός της επιχείρησης του βιβλιοπωλείου διατηρούν προς το παρών στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο και μια επιχείρηση με καταπληκτικά ξύλινα παιχνίδια, είχαν διαμορφώσει το χώρο με την βοήθεια των συναγωνιστών τους από Ραφήνα, Μαραθώνα και Παλλήνη σε ένα χώρο συμποσίου.
Στο κέντρο ο Γιάννης Ξυντάρας ο ψυχολόγος της παρέας και γύρω του οι πάνω από σαράντα φίλοι και μέλη του ΕΠΑΜ.

 Το θέμα της κουβέντας οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα.

Όπως γίνεται  πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του ειδικού που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν σύντομη και περιεκτική, αφού ο στόχος του κ. Ξυντάρα ήταν τελικά να αφεθεί ο λόγος ελεύθερος στους παρευρισκόμενους.  
Οι τοποθετήσεις των συνδαιτυμόνων, και μιλάμε για συνδαιτυμόνες αφού  από το πρώτο κιόλας μισάωρο δεν μπορούσες να διακρίνεις ποίος γνώριζε ποίον από πριν, ήταν εντυπωσιακές.
Τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από αυτή την πρωτοβουλία δεν είναι εύκολο να αποτυπωθούν σε ένα reportaz.

Ένα όμως είναι το ασφαλές συμπέρασμά… ότι... 

Τα μέλη και οι φίλοι του  Ε.ΠΑ.Μ αφού αντέχουν να συζητούν ΑΝΟΙΧΤΑ το πρόβλημα που τους απασχολεί, έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να αντισταθούν στα προβλήματα τους, ενώ  οι πιθανότητες  να εγκαταλείψουν, αυτοκτονώντας, τη μάχη για τη δημιουργία μιας Ελλάδας λεύθερης φαντάζει ελάχιστή.

Αγαπητοί αναγνώστες μπορεί σε αυτό το reportaz να διακρίνετε μια μεροληψία στην αποτύπωση των γεγονότων, έχετε απόλυτο δίκαιο, γιατί τα μέλη του ΕΠΑΜ μας έπεισαν ότι ή αξιοπρέπεια των ανθρώπων είναι απόλυτα συνυφασμένη με την  ελευθερία τους.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν όταν στη  συζήτηση που παρακολουθήσαμε, οι παραβρισκόμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν  στο άν οι Σουλιώτισσες αυτοκτόνησαν ή ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ…στον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΌ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.