Πάτρα: "Εγκλωβισμένοι" εκατοντάδες επιχειρηματίες από το παρατεταμένο λουκέτο στις Κυπριακές Τράπεζες


"Εγκλωβισμένοι" για τρίτη συνεχή μέρα είναι εκατοντάδες Πατρινοί επιχειρηματίες που διατηρούν λογαριασμούς όψεως στις Κυπριακές Τράπεζες. Με το τέλος του μήνα να πλησιάζει και την ανάγκη κάλυψης υποχρεώσεων όπως η καταβολή ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές, η ΔΕΗ και οι αμοιβές του προσωπικού να γίνεται πιεστική, στη μεγάλη πλειονότητα τους ανησυχούν για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν, ειδικά στο σκέλος της Εφορίας.

"Φίλος που είναι στέλεχος ελληνικής Τράπεζας με προειδοποίησε ότι τα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών είναι δύσκολο να ανοίξουν πριν από την ερχόμενη Τρίτη", ανέφερε στο thebest.gr ιδιοκτήτης εταιρείας ΕΠΕ που εδρεύει στο κέντρο της Πάτρας.
Από την άλλη, όσο παραμένει ρευστό το τοπίο γύρω από την τύχη των Κυπριακών Τραπεζών τόσο διογκώνεται ο φόβος Πατρινών καταθετών για την τύχη των χρημάτων τους, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν κινδυνεύουν καθώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας είναι "θωρακισμένο".
"Κάθε πρωί έρχομαι στο κατάστημα και κοιτάζω αν άνοιξε. Φυσικά και θα αποσύρω τις λίγες οικονομίες που μου έχουν απομείνει", είπε το πρωί στο thebest.gr συνταξιούχος έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Αμερικής. Δείγμα της ψυχολογίας των καταθετών και του τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν ξανανοίξουν οι Κυπριακές Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.