Κίνα: Δημοσιογράφος του Sky News συνελήφθη on air

Ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου Sky News που έκαναν ρεπορτάζ στην πλατεία Τιενανμέν συνελήφθησαν από Κινέζους αστυνομικούς σε απευθείας μετάδοση την Παρασκευή.
Οι τηλεθεατές του ειδησεογραφικού δικτύου μπόρεσαν να δουν ζωντανά τη σύλληψη του δημοσιογράφου Μαρκ Στόουν, ο οποίος μεταφέρθηκε σε όχημα της αστυνομίας, ενώ ο εικονολήπτης συνέχιζε να τραβάει όσα συνέβαιναν.

Ο Στόουν ανέφερε ότι πιθανότατα οι αστυνομικοί δεν συνειδητοποίησαν πως συνέχιζε να συνομιλεί απευθείας με τους παρουσιαστές του δικτύου στο Λονδίνο.

«Ήμασταν εδώ στην πλατεία Τιενανμέν, τραβάγαμε [εικόνες], κάναμε ζωντανά [ρεπορτάζ] όλη την ημέρα, όμως μας σταμάτησαν τώρα εξαιτίας μιας φράσης. Είχαμε αρχίσει να αναφερόμαστε στις διαδηλώσεις του 1989, δεν τους άρεσε αυτό» ανέφερε ο Στόουν.

Ενώ ο δημοσιογράφος μιλούσε στην κάμερα μια Κινέζα αστυνομικός κατέγραφε επίσης με κάμερα τη σκηνή. 

Το Sky News ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης είχαν πάρει άδεια από τις Aρχές να κάνουν ρεπορτάζ στην πλατεία, που είναι δημοφιλής μεταξύ των τουριστών και είχε αποτελέσει το επίκεντρο των διαδηλώσεων που είχαν συντριβεί από τις κινεζικές αρχές.

Οι αστυνομικοί είπαν στον δημοσιογράφο ότι δεν ήταν εμφανής η διαπίστευσή του ούτε είχε μαζί του το διαβατήριό του, όπως απαιτείται. Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε ένα αστυνομικό τμήμα σε κοντινή απόσταση.

«Η αστυνομία ήταν εξαιρετικά πολιτισμένη, αλλά παρ' όλα αυτά μας συνέλαβαν» είπε ο Στόουν κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ. 

Το επεισόδιο έδειξε το «πώς κάνει κανείς ρεπορτάζ εδώ στην Κίνα ... συνήθως πάνε καλά τα πράγματα, αλλά καμιά φορά πράγματα σαν κι αυτό συμβαίνουν» ανέφερε.

Το Sky News ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος μετά από σύντομη παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα για να επανέλθει στις εγκαταστάσεις του δικτύου του στο Πεκίνο.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.