Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για 800 εκατ. ευρώ νέες οφειλές στις εφορίες

Μπροστά στον κίνδυνο πανωλεθρίας βρίσκεται εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών, εάν δεν ανασυνταχθούν τάχιστα οι φοροελεγκτικοί- φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, καθώς η εικόνα της διάλυσης αποτυπώνεται και στα στοιχεία του Μαρτίου. 

Σοκ προκαλούν όμως και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι νέες οφειλές στις εφορίες φούσκωσαν κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα, φτάνοντας στο τέλος Μαρτίου στα 2,178 δισ ευρώ. Οι εν λόγω οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. 

Ξεκινώντας από τους τακτικούς ελέγχους στις μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συμπλήρωση του 3μήνου ολοκληρώθηκαν μόλις 34, ενώ υπάρχει υποχρέωση για 330 έως το τέλος Ιουνίου. Μόνο παρήγορο στοιχείο είναι ότι εισπράχθηκαν τα 5,4 δισ. ευρώ από τα 6,5 δισ. που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους. 

Ανάλογα είναι τα στοιχεία που αφορούν τους προσωρινούς ελέγχους, καθώς τον Μάρτιο είχαν ολοκληρωθεί 116 έναντι υποχρέωσης 350 με τη συμπλήρωση του 6μήνου. 

Ακόμα χειρότερα είναι τα στοιχεία που αφορούν τους ελέγχους σε αυτοαπασχολούμενους και σε άτομα μεγάλου πλούτου, που σύμφωνα με την τρόικα αποτελούν την πέτρα του σκανδάλου στον φάκελο της φοροδιαφυγής. Με τη συμπλήρωση του α΄ 3μήνου του έτους είχαν ολοκληρωθεί μόλις 93 έλεγχοι, και αυτό σημαίνει ότι ο στόχος 1.200 ελέγχων ως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου χαμένος.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.