Στο Χωνί της Κυριακής: Πώς να γλιτώσετε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ)!

Πώς να γλιτώσετε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ)!

Για ακόμη μια φορά, το κράτος φορολογεί την ακίνητη περιουσία που κατέχουμε, όχι για την πραγματική της αξία, αλλά για την αξία που το κράτος ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ότι έχει. Αυτό δεν είναι απλά άδικο. Είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.

Ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ τον αυθαίρετο υπολογισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας σας (βάσει κάποιων ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ αντικειμενικών αξιών, οι οποίες μπορεί να ίσχυαν κάποτε, αλλά -σήμερα- είναι πολλαπλάσιες από τις πραγματικές).

Ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να απαιτήσετε να φορολογηθείτε επί της πραγματικής, σημερινής αξίας του ακινήτου σας και, άρα, να πληρώσετε πολύ μικρότερο φόρο. Και, αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει έναν πλήρη, χρηστικό οδηγό, ο οποίος σας καθοδηγεί, βήμα προς βήμα:

- πώς θα προσφύγετε κατά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ),
- ποια έντυπα θα συμπληρώσετε και ποια επιχειρήματα θα επικαλεστείτε,
- πώς θα κινήσετε τη διαδικασία μόνος σας, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με έξοδα δικηγόρου,
- πώς, όσο διαρκεί η προσφυγή σας, θα πληρώσετε μόνο τον μισό ΦΑΠ που σας έχουν βεβαιώσει και θα είστε φορολογικά ενήμεροι,
- πώς να αξιοποιήσετε τους εκτιμητές του υπουργείου, αλλά και το στεγαστικό σας δάνειο για να μειώσετε τον ΦΑΠ,
- ποιες είναι οι προθεσμίες για να καταθέσετε την προσφυγή σας.

Αυτή την Κυριακή, πάρτε στα χέρια σας Το ΧΩΝΙ, βρείτε τα ΕΙΔΙΚΑ ΈΝΤΥΠΑ, συμπληρώστε τα ακολουθώντας τις οδηγίες του χρηστικού οδηγού που εκπόνησε η νομική ομάδα της εφημερίδας και διεκδικήστε να πληρώσετε τον ΦΑΠ που πραγματικά σας αναλογεί και όχι αυτόν που ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ σε κάποιο υπουργείο.

Αυτή την Κυριακή, ακόμη ένα «Χωνικό Οπλο» για να διεκδικήσετε το δίκιο σας, από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ελληνες Φορολογούμενοι» (forologoumenos.gr).

Το ΧΩΝΙ, στα περίπτερα όλης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.