Η ώρα των πλειστηριασμών – Δείτε όλο το νομοσχέδιο

Προστασία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρέχει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος. 
Πλέον οι δανειολήπτες που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα στεγαστικά τους θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και κατά τη διάρκεια της αναστολής του πλειστηριασμού να καταβάλλουν δόσεις ίσες με το 10% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός τους, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 15.000 ευρώ υπολογίζεται ποσοστό 10% μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ και ποσοστό 20% για το υπερβάλλον εισόδημα. ...

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το σχέδιο νόμου

Διαβάστε αναλυτικά την αιτιολογική έκθεση


Πιο συγκεκριμένα προστατεύονται οι πρώτες κατοικίες μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014 των δανειοληπτών με τα εξής κριτήρια:

• Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

• Το καθαρό οικογενειακό εισόδημα χωρίς τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης, να είναι μέχρι 35.000 ευρώ. Δηλαδή το μεικτό εισόδημα να είναι περίπου στις 50.000 ευρώ. 

• Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. 

Ειδικότερα για οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με τρία και περισσότερα παιδιά, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και όσους βαρύνονται φορολογικά από άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τα παραπάνω όρια των προϋποθέσεων, αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας, εισόδημα και περιουσία, προσαυξάνονται κατά 10%. 

Τα κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει γι΄ αυτές τις περιπτώσεις τα 220.000 ευρώ 

• Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να είναι μικρότερο ή ίσο των 38.500 ευρώ το καθαρό

• Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας μικρότερη ή ίση με 297.000 ευρώ και από το ποσό αυτό, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 16.500 ευρώ


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.