Παραμύθι η αποτροπή της πτώχευσης για την Ελλάδα


Σύμφωνα με την Moody’s μπορεί η χώρα μας με το κούρεμα να γλίτωσε από άμεση άτακτη χρεοκοπία αλλά το ελληνικό ρίσκο θα παραμείνει υψηλό.

Σε αναφορά αναλυτών της Moody’s επισημαίνεται :''Η ανταλλαγή είναι ένα σημαντικό σημείο στην εξέλιξη της κρίσης κρατικού χρέους για την Ελλάδα και απομακρύνει μια σημαντική πηγή αβεβαιότητας που ταλάνιζε τις ευρωπαϊκές αγορές κρατικού και τραπεζικού χρέους.
Ακόμη κι έτσι ωστόσο, με την ανταλλαγή χρέους να μειώνει το φορτίο χρέους της Ελλάδας περισσότερο από 100 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα της Τρόικας να προσδίδει χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος, το ρίσκο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει μετά από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής χρέους, παραμένει υψηλό''.

Η νέα έκθεση της Moody’s, έρχεται ελάχιστα 24ωρα μετά την υποβάθμιση της χώρας μας στην κατηγορία C και την ανακοίνωση πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.