Παλλήνη : ΣΟΚ... Απίστευτο και όμως αληθινό.


Γράφει: Ο Γιώργος Αποστολίδης  

Σοκαρισμένος ένιωσα όταν διάβασα προσεκτικά την επιστολή που μου απέστειλε ο Δήμος Παλλήνης με θέμα « Παιδιατρικός έλεγχος μαθητών» και την υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζούτσος Αθανάσιος.

Στην επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 441/8.01.2013 ο Δήμαρχος αφού αναφέρει ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) με ενημερώνει ότι ο ΕΔΔΥΠΠΥ έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας δια του Υφυπουργού .Θ. Παπαθεοδώρου και με τη σειρά του, το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να εξεταστούν οι μαθητές των σχολείων  (4ο Δημοτικό Παλλήνης – Γυμνάσιο Ανθούσας1ο Γυμνάσιο Γέρακα)  από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού συλλόγου Αθηνών με τις ειδικότητες Παιδίατρου, Ορθοπεδικού και Οδοντιάτρου

Στη συνέχεια η επιστολή αφού δικαιολογεί ότι το κίνητρο αυτής της δράσης είναι η κάλυψη ΟΛΩΝ των μαθητών στον βασικό παιδιατρικό έλεγχο, ακόμη και αυτών που δεν μπορούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας, εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το τι θα εξετάσουν οι γιατροί σύμφωνα με την ειδικότητα τους.
Ως εδώ όλα φαντάζουν ιδανικά και γεμάτα αλληλεγγύη έχοντας μάλιστα μεγάλη κοινωνική ευαισθησία αφού είναι και ΔΩΡΕΑΝ για εκατοντάδες οικογένειες.
Όμως η επιστολή συνεχίζει και αναφέρει ….
«Για κάθε μαθητή που εξετάζεται , θα δημιουργείται μια ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ , με τη μορφή πιστωτικής κάρτας στην οποία θα αναφέρονται ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ μαθητή ώστε να υπάρχει ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ που θα αντιστοιχίζεται με το πληροφορικό σύστημα»…..
 «Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ θα αρχειοθετείται και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να παραπέμπει σε ένα απλό πληροφοριακό σύστημα με τα παραπάνω στοιχεία και στο οποίο ο μαθητής θα αναγνωρίζεται με βάση τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ που θα έχει στην ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ»

Και καταλήγει αναφερόμενη στους γονείς  «…Κατόπιν αυτών, εφόσον επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού σας στο ανωτέρω πρόγραμμα, σας παρακαλούμε να δώσετε την έγγραφη συγκατάθεση σας, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που σας στέλνουμε.  Χωρίς αυτή την έγγραφη συγκατάθεση σας, το παιδί σας δεν μπορεί να εξεταστεί…».

Έτσι με μια μικρή και πολύ πρόχειρη προσωπική ερευνά διαπίστωσα ότι ένας μεγάλος αριθμός γονιών είδε το τυρί και δεν πρόσεξε τη φάκα.
Και να, γιατί το λέω αυτό.
Κατά αρχήν αναζήτησα το τι είναι, ποιοι διοικούν και ποιοι χρηματοδοτούν τον ΕΔΔΥΠΠΥ .Εδώ βρήκα τις πληροφορίες που οι ίδιοι δημοσιοποιούν:   http://www.ddy.gr/Default.aspx?tabid=37&language=el-GR.
Μετά αναζήτησα τι είναι οι κάρτες με μορφή πιστωτικής κάρτας.
Εδώ βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με μια επίσημη αναφορά Αμερικάνου αξιωματούχου που δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητική απάντηση για την ασφάλεια των προσωπικών  δεδομένων: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/07/blog-post_717.html

Τέλος αποφάσισα να μη υπογράψω ή να μη δώσω σε καμιά περίπτωση την συγκατάθεση μου σε κάποιους να καταγράψουν και να χρησιμοποιήσουν τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία υγείας της μικρής μου κόρης. Επίσης  δημοσιοποιώ  την παρούσα ανοιχτή επιστολή με τους προβληματισμού μου, ώστε να ενημερωθούν ΟΛΟΙ όσοι δεν διάβασαν προσεκτικά την επιστολή του Δημάρχου ή δεν ήταν αυτή τη φορά αποδεκτές της.

Γιώργος Αποστολίδης
Γονιός μαθήτριας Δημοσίου Σχολειού Παλλήνης

Υ.Γ. Επειδή όσοι με γνωρίζουν θα απορήσουν για το νερόβραστο του κειμένου, νιώθω την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω αλλά και να δεσμευθώ δημόσια ότι σαν πρώην μέλος Διοικητικών Συμβουλίων συλλόγων γονέων, της Ένωσης Γονέων αλλά και σαν  Ενεργός Πολίτης και μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του  Ε.ΠΑ.Μ θα κάνω ότι είναι δυνατό ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση του λαού μας από τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους που με δικαιολογία την οικονομική αδυναμία μας που αυτοί μας δημιούργησαν και καθημερινά επιδεινώνουν, να περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια τους σε βάρος του Ελληνικού λαού και της νεολαίας της.      


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να βαλω τωρα και φυτιλιές και να ρωτήσω πολύ καχύποπτα το πως ξαφνικά έγιναν τόσο φιλάνθρωποι, 4 μήνες μόλις πριν την υποχρεωτική ένταξη όλου του Ελληνικού πληθυσμό στο πρόγραμμα της Οργανοδοσίας? Σας θυμίζω πως τον Ιούνη σταματάμε να είμαστε Εθελοντές Δωρητές Οργάνων και γινόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ δότες! Τι σημαίνει αυτό? Ψοφάω εγώ; Μπορεί να έρθει ο Φουχτελ να πάρει την καρδιά μου (Αν και η καρδιά ανθρώπου δεν ταιριάζει σε ουρακοτάγκο) και να τη φορλεσει εκείνος χωρίς η οικογένειά μου κι εγώ ο ίδιος να έχψω δώσει την γραπτή μου άδεια από πριν.
Θα μπορούσα να ρωτήσω , μα δεν ρωτάω...

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Ξέρετε τι να κάνετε, ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ των προδοτών στα παιδιά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ...........Σε αυτούς τους αγώνες θέλουν να πάρουν μέρος οι αθλητές του μοναδικού σωματείου στίβου που είναι ενεργός στα μεσόγεια του ΑΜΕΙΝΙΑ .Το πλήρες όνομα είναι Αθλητική Ένωση Μεσογείων "Αμεινίας ο Παλληνεύς".Οι αγώνες αυτοι εδώ και πολλά χρόνια γινόντουσαν σε μια διαδρομή στο Μαρκόπουλο,κοντά στην πόλη μας φέτος μεταφέρονται στην επαρχία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα.Ετσι λοπόν το σωματείο γνωρίζοντας οτι δεν μπορεί απο μόνο του να χρηματοδοτήσει όλο αυτό το ταξίδι,έκανε ενα εγγραφο πρός τον δήμο και συγκεκριμένα πρός το γραφείο κίνησης να του χορηγηθεί το μεγάλο πούλμαν για την μετακίνηση.Η απάντηση ήταν αρνητική και ο λόγος οτι δεν επιτρέπεται η μεταφορά τρίτων απο οχήματα του δήμου.Και θέλω να ρωτήσω τώρα η ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ είναι υπάλληλοι του δήμου;Οι ομάδες Μπάσκετ και Βόλευ της Παλλήνης η ομάδα Μπάσκετ της Κάτζας μήπως ειναι και αυτοί υπάλληλοι του δήμου;Αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούν κάθε σαββατοκύριακο τα πούλμαν του δήμου για την μεταφορά τους στα γήπεδα που παίζουν.Να πώ και κάτι τελευταίο τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπίσουν την πόλη μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και οχι σε κάποια τοπικη διοργάνωση και εμείς δεν τα βοηθάμε.......ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα πραξατε κυριε και δεν δοσατε την συγκαταθεση σας γιαυτη την καρτα!εχετε δικιο οτι πολυ γονεισ βλεπουν το δεντρο και χανουν το δασος !!αν αφυπνιστουν ολοι και βλεππουν με πιο ανοιχτα ματια αυτα τα γεγονοτα ισωσ τελικα να αλλαξεικατι σε αυτη την κατασταση που ζουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΜΑΚΑΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ...

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.