Δείτε τις πρακτικές και χρήσιμες λύσεις που σας δίνει το λευκό ξύδι

Το ξίδι είναι ένα ισχυρό συντηρητικό. Το οξικό οξύ που περιέχει σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν την αλλοίωση των τροφίμων. Είναι επίσης ένα καλό αποσμητικό γιατί το οξύ εξουδετερώνει βασικές ενώσεις, όπως εκείνες που βρίσκουμε στο χαλασμένο κρέας.

Χρησιμοποιήστε το λευκό ξύδι για:1. Αντί για λεμόνι χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι σε μια γευστική συνταγή.Χρησιμοποιήστε 1/2  κουταλάκι του γλυκού ξύδι αντί για 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.


2. Αφαιρέστε τους λεκέδες από καφέ ή τσάι από το κάτω μέρος του φλιτζανιού.
Ρίξτε2 κουταλιές της σούπας ξίδι γύρω από το κύπελλο και μετά πλύνετε ως συνήθως. 

3. Αντιμετωπίστε τα λιπαρά μαλλιά.
Το ξίδι είναι ένα καλό αντίδοτο για τα λιπαρά μαλλιά, επειδή βοηθά στην προσαρμογή των επιπέδων του  pH. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας ως συνήθως, ξεπλύνετε, τότε ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι. 

4. Σκουπίστε τους λεκέδες από αλάτι από τις μπότες. 
Βουτήξτε ένα πανί ή ένα παλιό T-shirt σε ξύδι, στη συνέχεια, σκουπίστε το λευκό υπόλειμμα. 

5. Κάντε τα μάλλινα πουλόβερ αφράτα. 
Ρίξτε ένα-δυο καπάκια ξυδιού κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύση;ς του πλυντηρίου για επιπλαίον απαλότητα. 

6. Καθαρίστε ένα τσαγιέρο ή μια  καφετιέρα
Βράστε ένα μείγμα από νερό και ξύδι σε ένα τσαγιέρο, στη συνέχεια, σκουπίστε την βρωμιά. Γεμίστε το ρεζερβουάρ μιας καφετιέρας με ένα μείγμα από νερό και ξύδι και βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία. Ακολουθήστε με αρκετούς κύκλους του νερού για να ξεπλύνετε.

8. Καθαρίστε ένα πλυντήριο πιάτων
Μία φορά το μήνα, με το πλυντήριο άδειο, εφαρμόστε ένα φλιτζάνι ξίδι για να μειωθεί η συσσώρευση σαπουνιού στους εσωτερικούς μηχανισμούς και τα ποτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.