Ο Τσίπρας κατέθεσε Μήνυση κατά των υπεύθυνων της Πολιτείας για τα επεισόδια


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στο Σύνταγμα.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.
Παράλληλα, ο Τσίπρας αναφέρει ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων (γκλομπ, βομβίδες κρότου – λάμψης κ.λπ.), αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα τα οποία είναι επικίνδυνα.
Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν.
Στον κ. Τέντε ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.