Απόσπασμα από την ομιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Βουλή


Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας εμένα θα «ματώσουν» αρκετά, ώστε να γλιτώσουν οι ίδιοι.
Θεωρούν ότι με κατασκευασμένα κουρελόχαρτα κάθαρσης θα πετύχουν το στόχο τους. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν, γιατί στο όνομα διάσωσής της χώρας από τη χρεοκοπία, δυστυχώς προσφέρουν μέχρι σήμερα μόνο την πολιτική που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες πολίτες, φτωχαίνει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και διαλύει την κοινωνική συνοχή. Ενώ αδυνατούν να οδηγήσουν σε αυτό που χρειάζονται οι πολίτες και ο τόπος σήμερα και είναι η δημοκρατική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η περιβαλλοντική και ενεργειακή ανανέωση, η ενεργοποίηση του λαού για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Στο δικό μου πρόσωπο χτυπούν, περισσότερο κι από εμένα, αυτό που από την αρχή θεώρησαν αντίπαλό τους: όσα εξέφρασα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία.
Με τη δική μου ενοχοποίηση ενοχοποιούν το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, την περίοδο που ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση πήγε τον τόπο μπροστά, υπερασπίστηκε και διεύρυνε τις λαϊκές κατακτήσεις, έδωσε προοπτική και ελπίδα στους πολίτες, πραγματοποίησε τα μεγάλα άλματα για την ελληνική κοινωνία.
Ξέρετε, όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Στο ΠΑΣΟΚ κάποτε, όταν διέθετε ισχυρές κοινωνικές αναφορές, υπήρχαν ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, με απόψεις  και θέσεις. Νιώθω περήφανος, γιατί στην ιστορική διαδρομή του Κινήματος, μαζί με πολλούς άλλους, εκφράσαμε μια ιδεολογική και πολιτική άποψη που απηχούσε τις διαθέσεις της πλειοψηφίας όχι μόνο του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας. Επιχείρησαν και τότε να με γκρεμίσουν. Με νίκησαν, αλλά δεν κατάφεραν να με γκρεμίσουν.
Σήμερα το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, κοινωνικά απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και σε «ενός ανδρός αρχή». Για αυτό, αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες του νομίζουν ότι θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, προσφέροντας την ζητούμενη κάθαρση στη βολική για αυτούς «συσκευασία» της δικής μου ενοχοποίησης.
Θα τους απογοητεύσω, γιατί είμαι αθώος. Όσο κι αν προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν να με κάνουν τον «βολικό ένοχο» που ονειρεύονται..
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν συζητήθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, είχα έναν έντονο εσωτερικό προβληματισμό. Πώς είναι δυνατόν να με παραπέμπει το κόμμα μου για αυτήν την υπόθεση; Είχα τονίσει ότι νιώθω οργή, αλλά περισσότερο λύπη, βλέποντας την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ.
Μετά από όσα συνέβησαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, μετά από όσα συνέβησαν με την Επιτροπή, μετά από αυτό το πόρισμα, ειλικρινά δεν νιώθω ούτε οργή, ούτε λύπη. Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού.
Εγώ πάντως είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης, οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται σε διέξοδο και λύση για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.