Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Βόλβης γιατί δεν μπορεί να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις χωρίς να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τον κρίνουν.

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης και υπέβαλε την παραίτηση του, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (αρ. 54, Ν.3852/10, πρόγραμμα Καλλικράτης).

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ίδιο νόμο, από τη στιγμή που θα γίνει δεκτή η παραίτησητου από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εντός 15 ημερών θα συγκληθεί η δημοτική ομάδα στην οποία ήταν επικεφαλής ο κ. Γαλαμάτης, και θα προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου δημάρχου Βόλβης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλαμάτης είχε ανακοινώσει από τις 13 Οκτωβρίου 2013, στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και ότι επρόκειτο να παραιτηθεί, καθώς δεν μπορεί να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις για το δήμο Βόλβης, χωρίς να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τον κρίνουν.
Έτσι, μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2013, όπου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014 του δήμου Βόλβης, ο κ. Γαλαμάτης υλοποίησε την απόφαση του, υποβάλλοντας την παραίτηση του.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθάνασιος Καρούντζος, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Γαλαμάτη δήλωσε: «Στενοχωριέμαι βαθύτατα για την υποβολή της παραίτησης σας από τη θέση του δημάρχου Βόλβης, καθώς πιστεύω ότι ανθρώπους του επιπέδου και της αποτελεσματικότητάς σας, τους έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.